– Lycksele behöver det här huset, säger Torsten Kai-Larsen. Till höger en äldre skiss på hur byggnaden kunde ha sett ut, innan man skärde ned på antal våningar. Foto: Privat/City Fastigheter i Lycksele

Köpmannen kan bli hyresbostäder istället för bostadsrätter

Publicerad

Det omtalade Kvarteret Köpmannen i Lycksele kan bli hyresbostäder istället för bostadsrätter. På måndagens styrelsemöte beslutades det att man håller fast vid idén om att bygga huset.
– Vi brinner för det här, säger Torsten Kai-Larsen som sitter med i styrelsen för Cityfastigheter i Lycksele.

För en dryg månad sedan berättade styrelseordförande John-Gunnar Jönsson för SVT Nyheter att planen för Kvarteret Köpmannen hotas läggas ned. Detta då ingen lägenhet blivit såld.

Men nu fortsätter man alltså kämpa för att få bygget genomfört.

– Det är en alldeles för bra idé, Lycksele behöver det här huset, säger Torsten Kai-Larsen.

Finansieringen oklar

Men hur projektet ska finansieras är i nuläget oklart. Torsten Kai-Larsen menar att man undersöker möjligheterna att bygga Köpmannen och att man med ljus och lykta letar efter fler finansiärer.

– Vi måste kolla med banker och bli fler som kan finansiera detta.

Att hyresbostäder skulle vara en bättre idé än bostadsrätter menar Kai-Larsen beror på att folk inte vågar gå in med den summan pengar som bostäderna var tänkta att kosta.

– Men ett hyreshus kommer det helt klart finnas behov av.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer