Under söndagen fångade polisen i Umeå en förare som hade gjort sig skyldig till en rad brott. Foto: Polisen

Körde 115 kilometer i timmen på 70-sträcka – stoppades av polisen i Umeå en kvart senare

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen hade polisen i Umeå en kontroll på E12:an och vinkade in en bil som kom körandes utan belysning. Det visade sig senare att föraren var rattfull och hade kört över hastighetsgränsen bara en kvart tidigare.

Polisen i Umeå hade under lunchtid på söndagen en kontroll på E12:an och vinkade in en bil som körde utan belysning. Vid kontrollen visade det sig att föraren körde rattfull med 0,32 milligram alkohol per liter. Gränsen för rattfylleri är 0,10 milligram alkohol per liter utandningsluft. Under dagen hade polisen även en kameravagn uppställt på E4:an och där hade samma förare kört 115 kilometer i timmen på en 70-sträcka, bara en kvart innan personen blev stoppad av polisen.

– Att ”förlora” körkortet två gånger under samma dag är en ”bedrift”, skriver Johan Löfstedt på Polisen i Umeås facebooksida.

Under måndagsmorgonen har inlägget fått flera tummar upp och kommentarer. Många uttrycker sin uppskattning åt polisens arbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.