Foto: Andreas Jakobsson.

Körde ihjäl kvinna med lastbil – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 80-års åldern blev påkörd av en tung lastbil med släp utanför en matbutik i Lycksele. Hon avled av sina skador. Nu åtalas föraren för vållande till annans död.

Det var i juni som kvinnan blev påkörd utanför ICA på Södermalm i Lycksele. Hon avled av skadorna.

– Jag vet inte om hon avled omedelbart eller efter en liten stund, men hon omkom på platsen. Det blev aldrig något ärende för ambulansen utan kvinnan har nu förts därifrån i bårbil, sa Lars-Erik Sundkvist, räddningschef i beredskap, till SVT då.

LÄS MER: Kvinna påkörd av lastbil utanför matbutik – avled

Föraren av lastbilen, en 22-årig man, åtalas nu vid Lycksele tingsrätt. Han misstänks för vållande till annans död. Enligt åtalet stod lastbilen parkerad vid trottoaren. Föraren såg inte den äldre kvinnan när han startade och körde därifrån.

LÄS MER: Föraren misstänks för vållande till annans död

22-åringen chockades i samband med olyckan och kunde inte höras direkt av polisen.

– Det är oerhört tragiskt för alla inblandade, sa Malin Axroth, polisens presstalesperson, till SVT i samband med olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.