En man i 30-årsåldern misstänks ha varit inblandad i en rad bilinbrott på bland annat Umedalen. Foto: SVT

Körde på kvinna – misstänks för grovt brott

Publicerad

En man i 30-årsåldern hemmahörande i Umeå misstänks för en rad brott. Bland annat grov misshandel sedan han i somras kört på en kvinna med bil.

Det var i början av juni som mannen körde på kvinnan. Enligt åklagare Irene Falk bör brottet bedömas som grov misshandel då mannen visat särskid hänsynslöshet och råhet genom att köra på kvinnan med personbil, något som hade kunnat orsaka mer omfattande skador än vad som blev fallet. Mannen har erkänt att han körde på kvinnan men förnekar brott.

Mannen misstänks även för häleri sedan polisen hittat stöldgods som försvunnit vid en rad bilinbrott, bland annat på Umedalen, där en hel gata drabbades i mitten av november.

Mannen misstänks även för en rad andra brott, bland annat grov olovlig körning, stöld, brott mot knivlagen och olovligt brukande sedan han olovligen använt en annan persons bil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.