Foto: PrivatVisa alla (4)
Visa alla (4)

Två rattfulla kraschade in på John-Tures tomt – samtidigt

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-års åldern och hennes sambo i 30-års åldern körde varsin personbil rejält packade. Bilturen slutade med att båda kraschade in på John-Ture Karlssons villatomt i Nordmaling. Nu döms båda för brotten.

Det var den 27-28 mars i år som kvinnan körde bil kraftigt alkoholpåverkad. Hennes sambo körde även han påverkad i en annan bil bakom.

Resan slutade med att kvinnan kraschade med bilen in på en villatomt. Hennes sambo uppmärksammade kraschen och försökte stanna själv. Då körde även han av vägen.

John-Ture hittade två bilar på sin tomt

John-Ture Karlsson bor i villan. Han sov sig genom dramat på natten och fick en mindre chock när han vaknade på morgonen. Då låg två bilar på hans tomt och platsen var avspärrad av polis.

– När jag gick för att hämta tidningen såg jag ju bilen ligga där mellan träden, men vi hade inte märkt något alls under natten, sa Jon-Ture Karlsson till SVT tidigare.

Enligt domen hade kvinnan 1,95 promille och mannen 0,77 promille alkohol i blodet vid tillfället. Kvinnan säger i polisförhöret att hon inte minns vad som hände.

”Det sista jag minns är att jag höll i ratten så hårt jag kunde och att jag hade väldigt ont i händerna, sedan är det någon som drar mig ur bilen”

John-Ture fick reparera delar av trädgården och tomten efter olyckan. Bland annat blev det missfärgningar på huset, ett solur gick sönder och allt grus på uppfarten fick bytas ut. Kvinnan ska därför betala omkring 8.700 kronor i skadestånd.

”Kunde ha slutat riktigt illa”

– Det känns inte bra, tänk om någon hade varit ute på gården när det hände, då hade det kunnat sluta illa. Det är sladdmärken på vägen, så bilarna måste ha haft väldigt hög fart när de åkte av vägen, sa John-Ture Karlsson:

-  En av bilarna har kört in i en hörnsten vid vedboden så hela dörren är trasig. Det är en riktigt tung hörnsten, den kan man inte ens rubba med handkraft, så hade stenen inte varit där hade nog bilen åkt genom hela vedboden.

Kvinnan och mannen döms vid Umeå tingsrätt. Kvinnan till fängelse i två månader och mannen till samhällstjänst i 50 timmar.

LÄS MER: John-Ture skulle hämta tidningen – hittade voltade bilar på gården

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer