Mari Strömberg arbetar som fritidspedagog vid Tomtebogård, i Umeå. Foto: SVT

Lokalbrist leder till oro hos skolpersonal

Uppdaterad
Publicerad

Mari Strömberg som arbetar som fritidspedagog vid Tomtebogård, i Umeå, upplever att kommunen inte planerar för den väntade ökningen av elevkullar tillräckligt. Vilket skapar en oro för personal och föräldrar.

Högstadieeleverna från Tomtebo har den här terminen blivit förflyttade till norra Ålidhemsskolan för att de yngre ska få plats hemma på Tomtebo.

– Det borde finnas en bättre framförhålling. Jag tycker att det är frustrerade. När det kan ta upp emot fyra år för att bygga en skola borde besluten varit fattade redan, säger Mari som just börjat ta emot barn till fritidsverksamheten på området.

LÄS MER: Elevkullarna växer – skolorna är fulla

Ständig omorganisation

Hon beskriver en situation där nya lösningar oftast är ganska kortsiktiga, som kräver mycket tid för ständig omorganisation.

– Tänk om all den tiden som vi lägger på organisation istället hamnade i pedagogiskt arbete. Det skapar oro för oss som arbetar men förstås för föräldrar som undrar hur det blir i framtiden, säger Mari Strömberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.