Drinklistan avslöjade ägaren som sålde alkohol trots att tillstånd saknades. Nu döms ägaren till dagsböter. Foto: Polisens FUP

Krog serverade alkohol öppet – trots att tillstånd saknades

Uppdaterad
Publicerad

Ägaren till en restaurang fick avslag på sitt serveringstillstånd. Trots detta såldes alkohol i oförminskad takt på restaurangen. Nu döms ägaren för olovlig dryckeshantering.

Det var under förra året som polisen slog till mot en restaurang i Västerbottens inland. På restaurangen upptäcktes bland annat en drinklista och stora mängder alkohol. I vanliga fall skulle det upplägget kanske inte höja några ögonbryn men problemet var att restaurangen saknade serveringstillstånd för alkohol.

Restaurangägaren fick avslag på sin ansökan i februari men valde ändå att sälja alkohol öppet. Vid polisens tillslag påträffades 70 liter starköl, sju liter alkoläsk, tre liter vin samt sju liter sprit.

Restaurangägaren, som nekar till brott, sålde alkohol helt öppet. Foto: Polisens FUP

Ägaren menar att hen trott att tillståndet var i sin ordning och hävdar att hen aldrig sett beslutet om avslag.

Tingsrätten väljer nu att döma ägaren till 60 dagsböter om 50 kronor, totalt 3 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.