En ny nyhetsredaktion ska öppna i Dorotea. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Krönika: ”För en journalist fostrad i Västerbottens inland är det som en dröm”

Uppdaterad
Publicerad
Krönika ·

Nästa år öppnar SVT en redaktion i Dorotea. För en journalist fostrad i Västerbottens inland är det som en dröm – att få täcka vita fläckar på mediekartan.

Karin Wiechel

Redaktionschef och ansvarig utgivare SVT Nyheter Västerbotten

Det här gör vi i en tid då intresset för nyheter, inte minst på det lokala planet, är väldigt stort. Både vi och andra både riks- och lokala medier har fått en större publik under de senaste åren. 

Med en redaktion i Dorotea får vi på SVT Västerbotten tillsammans med våra kompisar i SVT-familjen möjlighet att bevaka ett område där få journalister verkar. Reportern i Dorotea kommer att jobba för SVT Västerbotten, SVT Jämtland och SVT Västernorrland och har två mil till Hoting, fem mil till Åsele och sex mil till Backe. För många kanske det är ocentrala delar av landet, för de som bor där är det centralt. 

Med en redaktion på plats i Dorotea får vi ännu större möjligheter att vara först på plats och sist kvar i utkanterna av de här tre länen. 

Jag är glad att SVT nu ökar mediemångfalden i Västerbotten, och förstärker bevakningen i ett område där det finns mycket mer att berätta. Vi kliver fram ytterligare en bit, och även om det inte förändrar allt så kommer det att leda till fler nyheter från inlandet. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Det här är en krönika

Reflektionerna är skribentens egna. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa händelser och skeenden”.