”Vi smygstartar vår valbevakning”

Uppdaterad
Publicerad
KRÖNIKA ·

Det är mindre än ett år kvar till valet. Vi smygstartade vår valbevakning med att fråga politikerna i länet vilka frågor de brinner för inför nästa års val.

Maria Ehrlin

Valansvarig

Än har inga valaffischer satts upp. Inga valstugor eller informationsblad från partier har kommit i brevlådorna.  Men om inte allt för länge är partiernas valkampanjande igång.  

Och vi har redan nu valt att fråga politiker i länet från samtliga riksdagspartier om vilka frågor som de tycker är viktiga för Västerbotten inför valet 2022.  

De fick bara 20 sekunder på sig att formulera vilka valfrågor som ligger dem närmast hjärtat. Och visst är det intressant att höra vad de väljer att fokusera på när de har så kort tid på sig? 

I vår valbevakning som startar nästa år är det viktigt för oss att spegla hela länet och ge många perspektiv. Vi ska också granska politikerna och löften som de gett.

Lokalnyheterna kommer också att satsa på samarbeten med riksnyheterna inför valet. Dessutom har vi påbörjat arbetet med vår uppskattade Valkompass, där du kan få guidning inför kommun-, landstings- och riksdagsvalet.

Där kommer du att få en bra bild av vad de politiska partierna står för i frågor som ligger nära deras vardag.

Vad är viktigt för dig? Vi vill gärna veta redan nu vilka frågor du tycker vi ska bevaka i regionen eller i din kommun.

Hör av dig till mig på maria.ehrlin@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Det här är en krönika

Reflektionerna är skribentens egna. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa händelser och skeenden”.