Foto: SVT.

Kulturhusfestival blir av

Uppdaterad
Publicerad

Nu är arbetet igång med sommarens Kulturhusfestival i Umeå. Det är ännu oklart om man kan hålla till inomhus, men man siktar att genomföra festivalen sista helgen i augusti.

Umeå Kulturhus tänker även denna sommar anordna en Kulturhusfestival på området vid gamla lokstallarna i centrala Umeå. På söndagen hölls ett stormöte där man tillsatte arbetsgrupper och drog upp riktlinjer för festivalen som ska hållas 28-30 augusti.

– Det blir samma upplägg som förra året, det är öppet för alla som vill vara med och hjälpa till, säger kontaktpersonen Tobias Westerlund.

Oklart med bygglov

Vad som fortfarande återstår att lösa är exakt var festivalen ska hållas. Man har sökt bygglov för att renovera inne i lokstallarna, men ännu inte fått något svar. Ett alternativ man jobbar utifrån just nu är att istället anordna festivalen utomhus på området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.