Enligt butiksanställda Maria Karlsson är paketkuppen ett exempel på hur otryggt det kan vara inom handeln. Foto: Berno Jonsson/SVT

Fräck paketkupp i Lövånger – maskerad man slet åt sig paket och försvann

Uppdaterad
Publicerad

En maskerad person kom in på blomsterhandeln i Lövånger, stal ett paket och sprang ut ur lokalen.

– Jag blev väldigt rädd och det var riktigt kränkande också, säger Maria Karlsson som är butiksanställd.

Händelsen som både är polisanmäld och anmäld till Arbetsmiljöverket utspelade sig för cirka en vecka sedan. Mannen var maskerad med en halsduk för munnen och näsan och hade en mössa och luva som var långt neddragen. Butiksbiträdet reagerade först inte – det var ju kallt ute.

– Han uppgav sitt namn och jag hämtade paketet, men när jag begärde legitimation så föste han undan plexiglaset och skyltmaterialet och slet åt sig paketet, säger Maria Karlsson.

Otrygg bransch

I anmälan står det att hon hoppade bakåt för att undvika mannen när han kastade sig under plexiglaset.

Enligt Maria Karlsson är det här ett exempel på hur otryggt det kan vara inom handeln. Hon jobbar för handels- och servicebranschens metoo-upprop för tryggare arbetsplatser för framförallt kvinnor och icke-binära.

– Vi hoppas att regeringen ska få till lagen om att vi ska kunna porta besvärliga kunder för att vi ska få det tryggare, säger Maria Karlsson.

Hör Maria berätta om paketkuppen i Lövånger i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.