Under juli månad avled en man efter en fyrhjulingsolycka i Brednoret. Kvinnan som misstänks ha kört åtalas nu bland annat för vållande till annans död. Foto: SVT

Kvinna åtalas efter dödsolycka

Publicerad

I somras avled en man i 20-årsåldern efter en fyrhjulingsolycka i Robertsfors kommun. Nu åtalas en kvinna för bland annat vållande till annans död.

Strax efter klockan 20 den 11 juli inträffade en fyrhjulingsolycka i Brednoret, i närheten av Djäkneboda, Robertsfors kommun där en man i 20-årsåldern avled till följd av sina skador. En kvinna i 25-årsåldern misstänks för att ha kört fyrhjulingen och ska vid tillfället haft två passagerare. Enligt polisutredningen var hon dessutom berusad och en rättskemisk undersökning visade att kvinnans alkoholhalt var 1,34 promille.

Åklagaren menar att olyckan inträffat på grund av en kraftig inbromsning i anslutning till en kurva vilket lett till att fyrhjulingen sladdat utanför vägen och voltat.

Vållande till annans död

Mannen i 20-årsåldern skadade sig så pass allvarligt att han avled. Nu åtalas kvinnan för olovlig körning, grovt rattfylleri och vållande till annans död, grovt brott.

”Brottet är att anse som grovt med hänsyn till att kvinnan framför fordonet utan att ha nödvändigt förarbevis och under påverkan av alkohol då hon i egenskap av förare av en terrängskoter med passagerare åtagit sig en uppgift som krävt särskild uppmärksamhet och skicklighet”, skriver åklagaren i sin stämningsansökan.

Kvinnan erkänner grovt rattfylleri men förnekar övriga åtalspunkter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer