Kvinna attackerad i Umeå – polisen vädjar om hjälp

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna attackerades på söndagkvällen i Umeå av en okänd man. Mannen söks nu av flera polispatruller, och polisen har gått ut med ett signalement på den misstänkte gärningsmannen i hopp om att hitta honom.

Vid 20:30 fick polisen larm om att en kvinna blivit attackerad av en okänd man på en gångväg mellan Ålidhem och Carlshem.

– Hon har fått vissa skador och blev körd av polisen till sjukhus eftersom ambulansen befann sig för långt bort. Hon är väldigt skärrad, säger Michael Toft, RLC-befäl vid polisen till Aftonbladet.

Flera patruller arbetar med ärendet, och polisen betraktar ärendet som en misstänkt grov misshandel. Vid midnatt gick polisen ut med signalement på den misstänkte gärningsmannen.

Sprang mot centrum

Det rör sig om en lång man med mörka kläder, mörk mössa och mörk luva, skriver polisen på sin hemsida.

– Vi är väldigt intresserade av tips från allmänheten, om det är någon som har sett någonting. Han ska ha sprungit mot Ålidhems centrum, säger Johan Aittamaa, RLC-befäl i polisregion Nord.

Polisen är kvar i området under natten.

– Ärendet är lämnat till jourhavande FU-ledare och det kommer att tas nya tag imorgon, säger Aittamaa

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.