En äldre man dog efter att blivit påkord vid ett övergångsställe i Umeå – nu åtalas en kvinna i 25-årsåldern för dödsolyckan. Foto: SVT

Kvinna döms efter dödsolycka

Publicerad

En äldre man dog efter att blivit påkörd vid ett övergångsställe i Umeå – Nu döms en kvinna i 25-årsåldern för att ha vållat mannens död.

Händelsen inträffade i början av november förra året. Det var vid ett övergångsställe på Norra Obbolavägen på Teg i Umeå som kvinnan körde på mannen som fördes till sjukhus där han senare avled.

Kvinnans och polisens bedömning är att hon körde kring 30-40 kilometer i timmen. Vid olyckstillfället var kvinnan starkt bländad av solen, det till trots gör rätten bedömningen att hon inte saktade ner farten vid övergångsstället och dömer henne därför för vållande till annans död samt vårdslöshet i trafik.

Påföljden blir villkorlig dom samt 12 000 kronor i böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.