En person förlorade under dagens tävling medvetandet och fick akut hjärt- och lungräddning. Foto: SVT

Kvinna fick hjärtmassage på Toughest

Uppdaterad
Publicerad

En person förlorade under dagens Toughesttävling i Umeå medvetandet och fick akut hjärt-lungräddning uppe på ett av hindren.

Vittnen på plats berättar hur det pågick hjärtmassage samt hur sjukvårdspersonal använde hjärtstartare på hindret samtidigt som man röjde undan nedanför hindret för att ge plats åt ambulans och räddningstjänst.

– Någon verkar ha förlorat medvetandet på toppen av hindret och det har pågått hjärtmassage en stund, säger ett vittne till SVT.

Incidenten har skett på sista hindret och personen blev efter den akuta sjukvårdsinsatsen nedhissad från hindret och förd med ambulans till sjukhus.

– En deltagare förlorade medvetandet på ett av hindren och har fått föras till sjukhus, säger Linda Sjöstrand, projektledare på Toughest.

Var deltagaren vid medvetande?

– Ambulanspersonal på plats fick kontakt med henne och hon ska andas och mått bättre i ambulansen på väg till sjukhuset, säger Linda Sjöstrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer