Foto: SVT

Kvinna lyckades rymma från sin egen rättegång

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna lyckades på fredagen rymma från Skellefteå tingsrätt. Hon slet sig och lyckades springa ifrån häktespersonalen. Efter ett par timmar på fri fot hittades hon av polisen och är nu tillbaka i häktet.

Kvinnan har varit häktad flera gånger på kort tid, och på fredagen inleddes den första av två rättegångsdagar där kvinnan står åtalad. När rätten avslutade fredagens förhandlingar lyckades hon slita sig från häktets transportpersonal och rymma, vilket tidningen Norran var först med att berätta.

– Jag hade precis sagt att dagens förhandlingen var avslutat och påpekat att ”vi syns på måndag” som den åtalade kvinnan plötsligt ställde sig upp och mycket snabbt sprang ut ur rättssalen, säger tingsfiskalen Simon Hofling till tidningen Norran.

Kvinnan hann dock inte njuta av sin olovligt vunna frihet mer än ett par timmar innan polisen fick fatt i henne.

– Strax före klockan 14 fick vi samtal om att en kvinna rymt från rätten. Vid 16.20 hittades hon och är nu återförd till häktet, säger Liv Fahlén, kommunikatör vid Västerbottenspolisen till SVT.

Rättegången mot kvinnan fortsätter på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.