Daniel Risberg och polishunden deltog i sökandet. Här hittades kvinnan. Foto: Patrik Samuelsson/SVT.

Kvinnan återfunnen – varit borta hela natten

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 70-års åldern försvann under torsdagen från ett äldreboende i Ursviken, Skellefteå. Efter en stor sökinsats hittades hon vid liv.

Kvinnan försvann vid 15.30-tiden igår. Hon hade varit saknad i nästan ett dygn. Både poliser och ett 30-tal personer från hemvärnet deltog i sökinsatsen med hundpatruller, samt en polishelikopter. Strax innan klockan 11 på fredagen kunde polisen meddela att kvinnan hittats.

– Kvinnan är återfunnen, exakt hur hon mår måste jag kolla med befälet. Men hon är vid liv i alla fall, berättar Marcus Isacson.

Kvinnan återfanns vid Ryssbrännberget norr om Bergsbyn. Vid återfinnande var hon nedkyld men kontaktbar berättar Marcus Isacson.

Kvinnan förs nu till sjukhus med ambulans.

Hittades på ”klassiskt ställe”

– Polispatrull hittade hennes rullator vid en stig och då skickade man dit helikopter och den kunde lokalisera henne i närheten av där rullatorn återfanns. Vi får passa på att tacka allmänheten för alla tips som strömmat in. Det är mycket värt i sådana här ärenden, säger Isacson.

Polisen Daniel Risberg deltog i sökandet med sin polishund.

– Hon är naturligtvis medtagen eftersom det var kallt inatt, säger han.

– Det var ett klassiskt ställe att hitta någon som är försvunnen. Strax efter slutet på en väg. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.