– I nuläget har vi inget signalement så vi är intresserade av allmänna iakttagelser, säger polisens RLC-kommunikatör Marie Andersson. Foto: TT

Kvinna utsatt för våldtäktsförsök

Publicerad

En kvinna blev i natt utsatt för ett våldtäktsförsök på Ålidhem i Umeå. Kvinnan ska inte ha skadats fysiskt och nu är polisen intresserad av allmänna iakttagelser.

Händelsen inträffade strax efter klockan 03.00 i natt. Det var när en kvinna gick på en gångbana på Ålidhem i riktning mot Tomtebo som en man kom ifatt henne vid en gångtunnel under E4. Kvinnan började då skrika och mannen lämnade platsen i riktning mot Ålidhem skriver polisen på sin hemsida.

Kvinnan ska inte ha skadats fysiskt och händelsen rubriceras som försök till våldtäkt. Förhör har hållits och en anmälan upprättades efter det.

Polisen är nu intresserade av tips från allmänheten, och än så länge har man inget signalement.

– Har man rört sig i området vid 3-4 tiden och om man sett eller hört något vill jag att man ringer oss. I nuläget har vi inget signalement så vi är intresserade av allmänna iakttagelser, säger polisens RLC-kommunikatör Marie Andersson.

Polisen uppdaterade under lördagen sin information om händelsen och efterlyser nu två cyklister som passerat kvinnan efter det som inträffat och som man nu gärna vill komma i kontakt med.

Polisen kan kontaktas på telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Flera överfall i Umeå

Mer i ämnet