Under lördagseftermiddagen håller kyrkan i Sorsele öppet. Foto: Gorm Kallestad

Kyrkan i Sorsele håller öppet efter den tragiska olyckan

Publicerad

Under lördag eftermiddag håller Sorseles Posom-grupp öppet för att hjälpa, stödda och trösta vänner och anhöriga till de drabbade vid dödsolyckan i Arvidsjaur i fredags, där en kvinna i 18-årsåldern omkom och två andra skadades.

Kyrkan i Sorsele öppnar sina dörrar mellan klockan 15-19 under lördagen. På plats finns flera vuxna som ska stötta de som beröts av olyckan.

– Oavsett om det sker på Teg i Umeå eller i Sorsele eller i Lycksele, så har folk behov av att gå någonstans där det känns tryggt och lugnt, för att få andas lite, få eftertanke och tröst, säger Erik Hugo Johansson som är kyrkoherde i Malå och Sorsele och som är medlem i Sorseles Posom-grupp.

Tänder ljus

I lokalerna kommer det finnas personal från kyrkan, ungdomsledare, en representant från socialförvaltningen och personer från Filadelfiakyrkan.

– Vi håller öppet, bjuder på kaffe och te, spelar stilla musik, det finns möjlighet att gå fram och tända ett ljus. Den som vill prata med någon eller behöver gråta en del kan göra det, säger Erik Hugo Johansson.

Många är ledsna och oroliga

Under fredagen höll kommunen öppet på den lokala ungdomsgården Läget i Sorsele. Där fanns även personal från skolan med.

– Klart man är ledsen och orolig, det är en naturligt vid en sån här händelse. Det är naturligt när man har vänner som är inblande, säger Anki Lidén, socialchef Sorsele kommun.

Hon berättar att skolan kommer ha personal redo på måndag för att hjälpa och stötta elever som bedöms ha extra behov av det. Under helgen kommer det även finnas telefonnummer att ringa för personer som behöver prata av sig eller få stöd, berättar hon.

En ung kvinna från Sorsele och en kvinna från Norrbotten vårdas fortfarande på sjukhus efter olyckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer