Deltagare från nio lag har insjuknat med magsmärtor och kräkningar efter en fotbollscup i Luleå. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Lag från Västerbotten blev matförgiftat på fotbollscup i Luleå – ledaren Viktoria: ”Jättetråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal personer har tvingats uppsöka sjukvård efter en misstänkt matförgiftning under en fotbollscup i Luleå. Spöland Vännäs IF flickor födda 2010 drabbades och har tvingats avbryta.

– Det känns jättetråkigt, säger ledaren och föräldern Viktoria Svanbro.

Under helgen arrangeras en fotbollscup i Gammelstad, Luleå. På fredagen kom uppgifter om att ett flertal personer inackorderade på en skola i Luleå tvingats uppsöka sjukvård med magbesvär efter att ha ätit middag.

Lag från länet drabbades

På plats fanns Spöland Vännäs IF som nu är på väg hem efter att tre personer blivit inlagda över natten. Totalt var fem spelare så pass dåliga att de tvingades uppsöka sjukvård i Norrbotten.

– Vi är på bättringsvägen, konstaterar ledaren och föräldern Viktoria Svanbro vid 12-tiden på lördagen.

Totalt befann sig 16 spelare och fyra ledare från Spöland Vännäs IF i Luleå under cupen.

– Det är jättetråkigt. Det här var vår första cup efter pandemin och det känns inte bra att det skulle sluta såhär, säger ledaren.

Hyllar arrangörerna

Trots det som hänt väljer Viktoria Svanbro att lyfta arrangörerna och sjukvårdspersonalens jobb.

– Vi tycker att de skött det jättebra, det är inte deras fel, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nio lag har drabbats av matförgiftningen och därför valt att lämna fotbollscupen i Luleå, berättar tävlingsledaren Tobias Skogsberg. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.