Klas Höglund är huvudansvarig för Ersbodas nattvandrare. Foto: SVT/Privat

Lägger nattvandringen på is – för få ställer upp

Publicerad

Nattvandrarna på Ersboda har beslutat sig för att lägga verksamheten på is. För få personer och för lite ork är orsaken till att vandrarna nu slutar gå.

I slutet av oktober 2016 startade nattvandrarna sin verksamhet på Ersboda i Umeå. Sedan dess har man varit ute varje lördag. Men nu, ett halvår senare, har man beslutat sig för att lägga det på is. Under måndagskvällen bestämde man sig, berättar Klas Höglund som är huvudansvarig för gruppen.

– Det känns trist, för det behövs. Vi har gjort det här för att vi tror på det, men känner helt enkelt att vi inte har tillräckligt med folk. Vi är sex stycken som gör det här och några av oss har familjer och vi orkar inte längre.

”Behövs bättre engagemang”

Hur det blir i framtiden kan han inte svara på, det beror helt och hållet på om fler föräldrar eller andra frivilliga kan tänka sig att ställa upp.

– Det finns goda chanser, men då behövs bättre engagemang. Vår närvaro gör väl alltid skillnad och vi får mycket ryggdunkar och mycket stöd på sociala medier som sporrat oss. Men när det kommer till kritan så är det få som följer med ut, berättar Klas Höglund.

Nattvandrarna på Ersboda poängterar att gårdagens beslut inte handlar om någon nedläggning utan att man tar en paus. Nästa helg när Brännbollsyran äger rum blir sista rycket då man går ihop med Tomtebos grupp och organiserar en nattvandring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.