Pressbild. Ellenor Lindgren i Glupahungern. Foto: Patrick Degerman/Västerbottensteatern

Länspjäs nominerad till förnyarpris

Publicerad

Västerbottensteatern är nominerade till Scenkonstgalan 2019 i kategorin Årets formförnyare för föreställningen Glupahungern.

Scenkonstgalan hyllar grupper, konstnärer, föreställningar och initiativ från scenkonstfältet.

Nu har Västerbottensteatern nominerats för föreställningen Glupahungern av och med Ellenor Lindgren och i regi av Lillemor Skogheden. Föreställningen nomineras i kategorin Årets formförnyare, mycket på grund av hur föreställningen ”samspelar berättandet och den speciella ljudbilden med scenografi, musik och kostym.”

– Jag vill inte se berättandet som en statisk konstform. Jag vill förnya den och genom att arbeta med flera sceniska uttryck, som ljud, hoppas jag vidga bilderna som publiken skapar inom sig under föreställningen, säger Ellenor Lindgren i ett pressutskick.

Scenkonstgalan äger rum under måndagen på Stora Teatern i Göteborg.

Glupahungern

Berättarföreställningen Glupahungern bygger på boken med samma namn skriven av Bodenfödda Andrea Lundgren och rör sig mellan saga och verklighet i ett mystiskt skogslandskap i norra Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.