Räddningstjänst uppger att tre personer är inblandade i olyckan. Foto: SVT

Vansinnesfärd utanför skola – tre personer till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen krockade en bilist in i ett träd och en lyktstolpe efter en vansinnesfärd precis utanför östra Ersbodaskolan i Umeå.

Tre personer fördes med ambulans till sjukhus. Föraren av bilen misstänks för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik.

– Det är en bil som har kört ordentligt fort och kört in i både en stolpe och en stor björk. Trädet är uppslitet med rötterna, säger Yngve Isaksson, räddningsledare i beredskap.

Larmet kom 14:07. Tre ambulanser, räddningstjänst och polis larmades till platsen.

– Det här kunde gått riktigt illa. Bilen har de fått stopp på precis vid skolan. Och just den här tiden är det är mycket barn i omlopp, säger Yngve Isaksson, räddningsledare i beredskap, säger Yngve Isaksson, räddningsledare i beredskap.

Misstänks för drograttfylleri

I bilen färdades tre män i 20-årsåldern. Alla tre fördes med ambulans till sjukhus men enligt polisen ska de inte vara allvarligt skadade.

Bilen är bärgad från platsen. Polisen utreder händelsen och föraren av bilen misstänks för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik.

– Polisen har varit på plats och har dokumenterat och hållit förhör, säger Malin Axroth, kommunikatör på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.