Foto: Tommy Forsgren/SVT

Man i 25-årsåldern död efter brand i flerfamiljshus

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt på måndagseftermiddagen ut i ett flerfamiljshus på Bölevägen i Umeå. Vid 18-tiden på måndagen meddelar polisen att en man i 25-årsåldern påträffades avliden i den aktuella lägenheten. Anhöriga är underrättade.

Larmet kom vid 13.30-tiden på måndagen. Räddningstjänst med rökdykare, polis och ambulans kallades till platsen.

– Det framgick ganska tidigt att det var en fullt utvecklad brand. I samband med att räddningstjänsten befinner sig i lägenheten påträffas den här avlidna personen, säger jourhavande förundersökningsledare Tobias Gustafsson.

Dödsorsak inte fastställd

Enligt Tobias Gustafsson är det i nuläget oklart vad mannen dött av.

– Sådana uppgifter är alldeles för tidigt att gå ut med, det får utredningen visa.

Lägenheten är avspärrad och under tisdagen kommer polisen göra en teknisk undersökning av platsen. Detta för att utreda brandförloppet och orsaken till att branden startat.

– Vi har ingen misstänkt person i nuläget, rubriceringen är allmänfarlig vårdslöshet enligt rutin för att kunna inleda en förundersökning, säger Tobias Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.