Det började brinna på övervåningen i ett hus i Adak på tisdagsmorgonen. Foto: Leif Henningsson/SVT

Villa i Adak utanför Malå förstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten arbetade under tisdagen med att släcka en villabrand i Adak utanför Malå. Branden startade i trossbotten på övervåningen och huset kommer bli totalförstört.

Larmet kom 09.37 på tisdagen. När räddningstjänsten anlände rådde det kraftig rökutveckling från huset.

– Vi har enheten från Malå på plats, plus att vi begärt förstärkning av tankbil från Sorsele. De håller på för fullt med att begränsa branden till trossbotten där uppe, säger Alf Axelsson vid 10.15-tiden.

Går inte att rädda

Klockan 11.25 pågår släckningsarbetet fortfarande.

– Det här är att betrakta som en totalskada, huset går inte att rädda. Kanske att vi kan spara någon vägg. Det är svårt med släckning när det kommer till trossbotten då branden sprider sig i väggarna, säger Alf Axelsson.

Husets ägare har förts med ambulans till sjukvård för kontroll. Enligt Alf Axelsson ska han inte ha exponerats för rök, men han är chockad efter händelsen.

Ingen spridningsrisk

Det finns ingen spridningsrisk till andra byggnader. Alf Axelsson beräknar att själva släckningsarbetet kommer pågå till omkring klockan 12, därefter tar eftersläckningsarbetet vid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.