Buss och personbil i krock på E45 i Dorotea

Uppdaterad
Publicerad

En buss med 15 passagerare krockade med en personbil. Olyckan inträffade på E45 vid Mårdsjö i Dorotea kommun. Under räddningsarbetet var det totalstopp i trafiken.

Larmet inkom 17.41. Ambulans och räddningstjänst åkte till platsen.

– Det är en buss och en personbil som krockat vid Mårdsjö. Det är jättehalkigt på platsen och kraftigt blåsväder, säger Magnus Holmberg, chef i beredskap på räddningstjänsten.

15 personer färdades i bussen, men samtliga har klarat sig oskadda enligt räddningstjänsten. Det är oklart hur många personer som färdades i personbilen.

Fordonen blockerar vägen och stod illa till. Under räddningsarbetet var det totalstopp i trafiken.

– Problemet är att det är så halt på platsen. Vi väntar på en sandbil. Den första sandbilen kunde inte ta sig fram så vi fick beställa en ny från andra hållet, säger Holmberg vid 18.40-tiden.

Olyckan inträffade på en 90-sträcka, men enligt polisen har olyckan skett i låg hastighet. Personbilen hade glidit över på fel sida vägen och sedan kanade bussen in i bilen.

Polisen hjälpte till att dirigera trafik under räddningsarbetet. En bärgare hämtade bilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.