Foto: TT

Man omkom i fiskeolycka

Vid 21.20-tiden på fredagskvällen larmades det om ett drunkningstillbud i Dikasjön i Vilhelmina kommun. Så väl helikopter som ambulans och räddningstjänst kallades till platsen.

Enligt initiala uppgifter till larmcentralen ska en person ha setts i vattnet vid badstranden i Dikanäs. Den regionala produktionsledaren vid SOS alarm sa vid 21.55-tiden att räddningstjänsten från Dikanäs och befäl från Vilhelmina hade anlänt till platsen tillsammans med helikopter och ambulans.

Inringaren ska ha sagt att det är, eller har varit, en person som befinner sig i vattnet.

Senare visade det sig att två män som varit ute och fiskat hade hamnat i vattnet efter att deras båt kapsejsat. En av männen lyckades kraftigt nedkyld ta sig i land.

LÄS MER: Kajak fastnade i forsen

Den andra mannens liv gick inte att rädda och han var redan död när han påträffades i vattnet. Mannen var i 65 års åldern. Anhöriga är underrättade.

LÄS MER: Svensk man befaras drunknad i Norge

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer