I centrala Jörn, i Skellefteå kommun har olyckan inträffat. Foto: Google earth

Ung kvinna påkörd i Jörn – föraren smet från platsen

Uppdaterad
Publicerad

En yngre kvinna blev påkörd av en bil i centrala Jörn, i Skellefteå kommun, på måndagen. Föraren av bilen smet från platsen och söks nu av polis.

Larmet kom 17:30. Olyckan inträffade i korsningen Storgatan/Furugatan i Jörn, Skellefteå kommun.

– Det är en yngre kvinna som har blivit påkörd av ett fordon. Hastigheten är 50 km/h på platsen, säger Ola Lindström, räddningsledare i beredskap.

Räddningtjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus. Kvinnan är enligt polisen inte allvarligt skadad.

Föraren smet från platsen

Den kvinna som körde bilen smet från platsen och misstänks nu för smitning och vållande till kroppsskada.

– Hon avvek från platsen. Hon har absolut inte missat att hon har kört på någon. Det är omöjligt att missa i den här situationen, säger David Levy, på polisens regionledningscentral.

Polisen vill ha tips

Polisen har hållt flera vittnesförhör och säkrat spår på platsen. Bilen som kvinnan körde skall vara en äldre mörk Volvo kombi och registreringsnummret skall sluta på 201.

– Vi vill ha tips på folk som har sett något eller vet vem det är, säger David Levy.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.