Ingen person ska ha skadats vid älgpåkörningen i Skellefteå under onsdagen. Foto: TT/Johan Nilsson

Lastbil och personbil i krock med älg i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdag kväll krockade en lastbilschaufför och en bilist med älg på E4 i höjd med Solbacken i Skellefteå. Räddningstjänst kallades till platsen och det var initialt svårt att passera. Vid 19-tiden flöt trafiken på som vanligt igen.

Senare kritiserade polisen mopedister som kört förbi olycksplatsen på bakhjulen.

Enligt Trafikverket var det under onsdag kväll svårt att passera i norrgående körfält på E4 i Skellefteå efter att en lastbilschaufför och en bilist krockat med älg. Olyckan inträffade i närheten av trafikplatsen Solbacken, i riktning mot Luleå.

Räddningstjänsten i Skellefteå informerades om att det rörde sig om två älgar, varav en älg dog på platsen. Ingen person ska ha skadats vid olyckan.

– En älg låg på körbanan och det rådde begränsad framkomlighet, nu är vägen farbar igen. En bil står vid väggrenen och ska bärgas, berättade Ola Lindström vid räddningstjänsten i Skellefteå vid 19-tiden.

Strax efter 20.00 på onsdagskvällen kritiserade polisen mopedister som kört förbi olycksplatsen på bakhjulen.

– Det är respektlöst med tanke på att det här är en olycksplats där chockade människor som råkat ut för en olycka befinner sig och det är en väg med hög hastighetsbegränsning, säger patrullen enligt polisens hemsida.

När mopedisterna kört förbi ska älgen dessutom fortfarande befunnit sig på fel sida av viltstängslet. Älgen ska nu dock befinna sig på rätt sida igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer