Lastbil körde av vägen – blockerar hela vägbanan

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil har på grund av halkan kört av väg 365 i höjd med Ruskträsk i Lycksele kommun. Lastbilen står tvärs över vägen och orsakar totalstopp i trafiken.

Händelsen inträffade vid 19.30-tiden på måndagskvällen och Trafikverket meddelar att vägen kommer att vara avstängd fram till dess att bärgning av lastbilen kan ske. I nuläget beräknas vägen vara avstängd fram till klockan 01.00.

SMHI varnade tidigare i dag för halt väglag och plötslig ishalka i hela länet. Tidigare under måndagskvällen inträffade en stor olycka utanför Vännäs der tre personbilar, en timmerbil och en mjölkbil var inblandade. Polisen har under kvällen tagit emot ett flertal inrapporteringar gällande trafikolyckor.

– Det bästa en sådan här kväll är att helt avstå från bilkörning. Om man absolut måste ge sig ut gäller det att anpassa hastigheten och hålla avstånden, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid Polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.