Foto: Robertsfors räddningstjänst

Lastbil krossades mot björk vid E4

Publicerad

En lastbil som transporterade foder körde av E4 i höjd med Grimsmark i Robertsfors kommun på fredagseftermiddagen. Olyckan resulterade i en krossad lastbil och begränsad framkomlighet i trafiken.

Larmet kom in till SOS alarm klockan 13.22 och ambulans och räddningstjänst larmades till platsen.

– Det är en lastbil med släp som skurit utanför vägbanan i norrgående riktning. Den ligger på sidan och är ganska demolerad, säger Marcus Forsvall, insatsledare vid räddningstjänsten i Robertsfors.

Olyckan gjorde chauffören omtumlad

Efter att lastbilen körde av vägen körde den sedan in i en björk. Trots de omfattande skadorna på lastbilen verkar inte chauffören ha ådragit sig några allvarligare personskador.

– Chauffören är omtumlad och kvar på platsen, men han kommer inte att föras med ambulans för vård, säger Forsvall.

Under en tid var det begränsad framkomlighet, men nu har räddningstjänsten börjat släppa på trafiken igen. Ett fordon från räddningstjänsten är kvar på platsen för att samordna kring bärgningen av lastbilen. Sedan kommer ärendet att lämnas över till polis och respektive försäkringsbolag.

Polisen har kontrollerat förarens nykterhet, utan några anmärkningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer