Foto: Berno Jonsson, SVT

Timmerbil körde av bro i Fredrika – hytten har gått genom isen

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil har kört genom räcket på en bro över Viskasjön i Fredrika och hamnat på isen. Framdelen gick delvis igenom isen men släpet är kvar på bron. Föraren fick hjälp att ta sig ur hytten och befinner sig i säkerhet.

Olyckan inträffade strax efter klockan sju på onsdagsmorgonen. Timmerbilen körde av bron i centrala Fredrika och framdelen gick ner genom isen varpå vatten trängde in i hytten.

– Lastbilen gick igenom räcket på bron och hytten har gått igenom isen men släpet är kvar på bron. Föraren fick hjälp av förbipasserande att ta sig ut. Föraren är nedkyld och blöt men mår bra under omständigheterna, säger Ulf Lundström, räddningschef i beredskap.

Inväntar bärgning: ”Läget är fryst”

– Läget är fryst just nu, vi inväntar bärgare. Ambulans har varit och sett till föraren, han var lite skärrad men mådde okej, ambulansen lämnade platsen utan honom, säger Ulf Lundström, räddningschef i beredskap.

På frågan om det finns risk att fordonet halkar ner från bron svarar Ulf Lundström:

– Ja han står där han står just nu, törs inte uttala mig mer om det, vi har spärrat av platsen så att det inte sker någon mer olycka.

Trafikverkets preliminära sluttid på bärgningen är satt till 16.30 och det är mycket begränsad framkomlighet på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.