Foto: Daniel Marklund, SVT/Daniel Burwall, privat

Lastbilsolycka på E4 utanför Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt punktering tvingade en lastbil genom mitträcket på E4 utanför Umeå, in i de mötande körfälten. Ingen person uppges ha skadats allvarligt i samband med händelsen, men trafiken begränsas på platsen.

Det södergående körfältet på E4 norr om Umeå blev helt blockerat på måndagsförmiddagen efter olyckan. Räddningstjänst och ambulans var snabbt framme på platsen.

– Det är en grusbil som gått genom mitträcket. Det finns uppgifter om ett däck som exploderat. Den står på alla fyra hjulen och blockerar hela den södergående körbanan. Det är inga större personskador som jag förstår det, säger räddningstjänstens inre befäl Peter Wikström.

Olyckan skedde strax efter 08 på den mötesfria sträckan i höjd med Täfteböle. Vid halv nio-tiden var det stopp i södergående körfält. I norrgående flöt trafiken fortfarande sakta.

Enligt Trafikverket har olyckan haft stor påverkan på trafiken och fortsätter ha det under förmiddagen.

– Det var mycket långa köer för södergående trafik, säger SVT:s fotograf Daniel Marklund som tagit sig ut till platsen.

Trafiken har letts om under räddnings- och bärgningsarbetet, men det beräknas råda fortsatt begränsad framkomlighet, Trafikverket har satt en preliminär sluttid till klockan 11.00.

Mitträcket är helt mosat på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.