Partiledarkandidaterna Erik Ullenhag, Nyamko Sabuni, och Johan Pehrson. Foto: SVT

Liberalerna i Västerbotten: ”Nyamko har de flestas förtroende”

Uppdaterad
Publicerad

Liberalernas styrelse i Västerbotten har beslutat att nominera Nyamko Sabuni som ny partiledare, detta efter att hon fått 66 procent av rösterna i en medlemsomröstning i länet.

– Våra medlemmar har varit tydliga: Det är Nyamko som har de flestas förtroende. Som förbundsordförande i länet kan jag inte se hur vi skulle kunna komma till någon annan slutsats. Jag är stolt över partiets öppna process för att utse en ny partiledare och vi är nöjda med hur vi genomfört processen i länet. Vi känner oss trygga med att det skett under bra former och både säkert och rättvist, säger Hans-Peter Carlson, länsordförande i Liberalerna, i ett pressmeddelande.

Under perioden 3 till 15 juni har Liberalernas medlemmar i länet fått rösta på de tre kandidater som valberedningen lagt fram; Nyamko Sabuni, Erik Ullenhag och Johan Pehrson. Dessa har också gjort en valturné i Sverige.

Resultat

Nyamko Sabuni: 122 röster / 66,3 procent

Erik Ullenhag: 61 röster / 33,2 procent

Johan Pehrson: 1 röst / 0,5 procent

Resultatet kommer från 184 röster av 420 tillgängliga medlemmar i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.