Männen i bilen misstänktes först för drograttfylleri och narkotikabrott och sedan stöld. Foto: Arkiv

Liga anhållen – misstänks för stölder

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män har anhållits misstänkta för flera stölder och narkotikabrott. Polisen kan inte utesluta att ligan ligger bakom tidigare inbrott som skett i länet.

Det var under lördagen som ligan stoppades på väg 365, norr om Lycksele. Männen misstänktes först för drograttfylleri och narkotikabrott. När polisen gjorde en husrannsakan i bilen upptäcktes misstänkt stöldgods och preparerade väskor och kläder.

– Stöldgodset består bland annat av sportutrustning som vi bedömer kommer från butiker, säger jourhavande förundersökningsledare Johan Dahlberg.

Männen, som är i 30 och 40-års åldern grips och anhålls senare av åklagare misstänkta för stöld. Polisen kan inte utesluta att det kan finnas kopplingar till de inbrott som skett i Västerbotten tidigare, men det är någonting som de kommer utreda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.