Helena Lindahl, näringspolitisk talesperson i Centerpartiet gick emot sitt partis linje och röstade nej till Stefan Löfven i dagens statsministeromröstning. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Helena Lindahl (C) röstade nej – gick emot partiet

Uppdaterad
Publicerad

Helena Lindahl (C), riksdagsledamot från Västerbottens län, gick emot partilinjen och röstade nej till Stefan Löfven (S) som statsminister.
”Han kommer aldrig bli min statsminister”, skriver hon i sociala medier.

I omröstningen röstade socialdemokrater och miljöpartister ja till Stefan Löfven (S), medan ledamöter från M, KD och SD röstade nej. Vänsterpartister, centerpartister och liberaler valde att lägga ned sina röster för att släppa fram Löfven.

Helena Lindahl (C) gick dock emot partilinjen och tryckte nej till Löfven. Hon var den enda centerpartisten som gick mot partilinjen men det var redan känt hos partilinjen.

– Det visste vi, det har varit känt sedan tidigare att en riksdagsledamot röstade rött i dag. Hon kunde helt enkelt inte tolerera Stefan Löfven som statsminister. Vi har haft ett förtroenderåd där samtliga partidistrikt rekommenderat riksdagsgruppen att i det här svåra parlamentariska läget tolerera Stefan Löfven i och med att vi fått igenom en gedigen liberal reformagenda, säger Annie Lööf till TT.

Meddelade beskedet via facebook

Hon meddelade att hon skulle rösta nej redan innan voteringen via sin facebooksida.

”Jag kommer att rösta nej till Stefan Löfven i statsministeromröstningen. Jag har sagt nej till Socialdemokraterna för en månad sen, ett år sedan och för den delen även för tio år sedan. För mig är det rätt beslut att ta och jag har inte funnit något skäl att ompröva min linje” skriver Lindahl på sin Facebooksida.

”Jag kan inte stoppa Löfven från att bli vald, men han är inte och kommer aldrig att bli min statsminister. Därför är det för mig självklart att inte stödja hans fortsatta regerande” fortsätter hon.

SVT Nyheter Västerbotten söker Helena Lindahl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Västerbotten
Mer Nyheter
Helena Lindahl, näringspolitisk talesperson i Centerpartiet gick emot sitt partis linje och röstade nej till Stefan Löfven i dagens statsministeromröstning. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT
Helena Lindahl är Centerpartiets förstanamn på riksdagslistan. Foto: SVT.