Foto: TT

Livlös kvinna hittad i bostad i Umeå – polisen misstänker brott

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hittades livlös i en lägenhet i Umeå på söndagsmorgonen. Kvinnan avled på sjukhus. Nu misstänks en man i 50-års åldern för grovt vållande till annans död.

Polisen skriver på sin hemsida att kvinnan hittades i en lägenhet i centrala Umeå. På sjukhus gjordes återupplivningsförsök, men hon avled. Polisen misstänker att ett brott har begåtts, på grund av ”omständigheter på platsen”.

En man i 50-års åldern greps och anhölls under förmiddagen misstänkt för grovt vållande till annans död. Han är skäligen misstänkt för brottet enligt åklagarmyndighetens presstjänst.

grovt vållande till annans död i Umeå

Det var personal på Norrlands universitetssjukhus som larmade polis.

– Sjukvården tog kontakt med oss under morgonen, säger Peder Jonsson, polisens presstalesperson.

Polisen förtegen om händelsen

– Vi kommer hålla flera förhör nu under eftermiddagen och jag vill därför vara försiktig med detaljer, säger Peder Jonsson, polisens presstalesperson.

Polisen arbetar nu med teknisk undersökning och förhör. Dörrknackning pågår i området. En rättsmedicinsk undersökning av den avlidna kvinnan kommer att genomföras under kommande vecka.

Kvinnans anhöriga är underrättade. Senast på onsdag ska åklagare bestämma om mannen ska begäras häktad eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

grovt vållande till annans död i Umeå

Mer i ämnet