52-åringen utvisades från Sverige redan för drygt 20 år sen. Foto: SVT

Livstidsdom mot 52-åringen står fast

Uppdaterad
Publicerad

Högsta domstolen kommer inte pröva domen mot den 52-årige man som som mördade en 60-årig kvinna på Berghem i Umeå i fjol. Det innebär att hovrättens livstidsdom står fast.

Det var i september 2017 som den 60-åriga kvinnan hittades mördad i sitt hem på Berghem i Umeå. I maj i år meddelade Umeå tingsrätt att det var ställt utom allt rimligt tvivel att den 52-årige mannen med uppsåt dödat kvinnan.

Mannen dömdes för mord till 16 års fängelse och utvisning efter avtjänat straff. Både mannens försvarare och åklagaren överklagade domen till Hovrätten som skärpte tingsrättens domslut till livstids fängelse och utvisning.

Livstidsdomen överklagades av 52-åringen, men nu meddelar Högsta domstolen att man inte lämnar prövningstillstånd, det innebär att hovrättens dom står fast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.