Under lördagen anordnades en bönevandring i Lycksele med efterföljande ljuständning i kyrkan med anledning av våldsdådet i början av veckan. Foto: SVT

Ljusmanifestation i Lycksele kyrka efter måndagens våldsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen anordnades en bönevandring i Lycksele med efterföljande ljuständning i Lycksele kyrka. Vandringen var från början knuten till FN-dagen, men fick en stark koppling till Lycksele efter våldsbrottet mot två barn och en kvinna i måndags.

– Det känns viktigt för oss inom kyrkan att göra någonting och det är många som har uttryckt sin uppskattning på sociala medier, säger Anna-Sara Walldén, församlingsherde Lycksele församling.

40-tal i bönevandring

Den ekumeniska bönevandringen utgick från fyra stadsdelar i Lycksele för att sedan mötas upp vid Equmeniakyrkan. Omkring ett 40-tal personer deltog i vandringen, enligt SVT:s reporter på plats, Moa Lindberg.

Våldsdådet i Lycksele

Efter en kort andakt följde en sedan vandring genom centrum till Lycksele kyrka.

Möjlighet till samtalsstöd

Den som ville fick gå in i kyrkan och tända ett ljus. Det fanns även möjlighet till samtalsstöd för de som ville.

– Vi höll kyrkan öppen för alla som ville komma hit. Jag tror det här är viktigt symboliskt, även för de som inte kom hit, säger Anna-Sara Walldén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Lycksele

Mer i ämnet