I klippet ser du när Stefan Löfven anländer till Bergsbyns industriområde och hör honom berätta om industrisatsningens betydelse för Skellefteå och Västerbotten. Foto: Jan Färingö/SVT

Statsministern besökte Northvolt: ”Det stärker Norrland”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen besökte statsminister Stefan Löfven (S) Skellefteå. Första anhalten var Northvolts framväxande batterifabrik på Bergsbyns industriombråde.

– Det är enormt stort det här och det har gått förhållandevis snabbt för en så komplicerad uppbyggnad, säger statsministern.

Temat på besöket var nyindustrialisering och nya gröna jobb i norr. Statsministern poängterade betydelsen av en sådan här satsning som Northvolt är.

– Det här stärker Norrland. Det är också därför vi ser till att bygga Norrbotniabanan så att vi har en räls längst hela Norrlandskusten, säger Stefan Löfven.

Efter besöket på Northvolt bar det vidare för att bevittna det nyligen invigda kulturhuset Sara inne i centrala stan.

I klippet ovan ser du när Stefan Löfven anländer till Bergsbyns industriområde och hör honom berätta om industrisatsningens betydelse för Skellefteå och Västerbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.