Fullsatt på Björklövens ståplats under mötet mot Timrå. Foto: SVT

Löven siktar på att gå om Skellefteå AIK – i publik

Uppdaterad
Publicerad

Det går bra nu för Björklöven både på isen och på läktarna. Björklöven har nästan lika mycket publik på hemmamatcherna som Skellefteå AIK och Björklövens vd Anders Blomberg tror att när säsongen är slut har hans lag gått förbi. 

4704 personer i snitt har sett Skellefteå AIK spela hemmamatcher under säsongen. Björklöven, som spelar i divisionen under, har haft ett snitt på 4618 personer.

Anders Blomberg är glad att allt fler börjar hitta till Björklövens matcher den här säsongen och han säger att de ska jobba stenhårt för att behålla publiken.

– Vi har en mer attraktiv hockeyprodukt här. Vi har ett större hockeyintresse här och det är det som vi ser resultatet av nu, säger Blomberg som alltså hoppas att Björklöven gått om Skellefteå AIK när klubben summerar säsongen.

Ingen oro för Björklövens ökning

Håkan Billing är marknads- och försäljningschef för Skellefteå AIK och han är inte orolig över att Björklöven knappat in publikmässigt, utan gläder sig åt att hans eget lag ökat publiksnittet sedan förra säsongen.

Han säger också att han tror att publikintäkterna i båda lagen skulle öka ytterligare om Björklöven tog sig upp i högsta ligan, SHL. 

– Ja men självklart. Det är två fullsatta derbyn så det är klart att publiktillströmningen skulle öka, säger han.  

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.