Se när matlådorna delas ut till sjukvårdspersonalen Foto: SVT

Lunchrestaurangen lagar mat till sjukvårdspersonal: ”Man blir tårögd”

Publicerad

Restaurangbranschen kämpar hårt för att överleva samtidigt som sjukvårdspersonalen sliter för att hjälpa de som smittats av coronaviruset. Av denna anledning har en lunchrestaurang i Umeå valt att startat en insamling för att underlätta för de som jobbar inom vården genom att skänka matlådor.

Det var stort intresse från vårdpersonalen på Norrlands universitetssjukhus när matlådor delades ut utanför en av entreérna.

Det är lunchrestaurangen Kummin som startat en insamling där de som vill kan swisha 80 kronor för en matlåda. Pengarna används senare för att laga matlådor som skänks till vårdpersonal på Norrlands universitetssjukhus.

Coronaviruset i Västerbotten

Akuten, infektionsavdelningen och intensiven är de avdelningar som hittills fått motta matlådor men fler vårdavdelningar är intresserade.

– Man blir tårögd, säger Olle Jonsson över intresset från vårdpersonalen.

”Väldigt tacksamma”

En av de som fick en matlåda var Ann-Louise Lindström på infektionsmottagningen.

– Vi är väldigt tacksamma över att detta genomförs. Vi vill tacka för omtanken från allmänheten som swishat och restaurangen som lagat, säger hon.

Hör varför företaget valt att satsa på den här lösningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet