En 30-årig man åtalas nu för ett flertal bedrägeribrott. Bland annat har mannen lurat Björklöven på biljetter värda 2080 kronor.

Lurade Björklövenspelare på pengar – åtalas för bedrägeri

Publicerad

En man i 30-årsåldern åtalas nu för flera fall av bedrägeri, bland annat för att ha lurat Björklöven och en tidigare spelare på pengar. 

I maj 2016 kontaktade mannen en tidigare Björklövenspelare han var bekant med bad om ekonomisk hjälp, rapporterar VK. 30-åringen sade sig vilja flytta pengar från ett konto till ett annat, men att det tog för lång tid om han gjorde det själv. Istället skulle spelaren ”swisha” 15 000 kronor som 30-åringen senare skulle ge tillbaka via en banköverföring.

Spelaren gjorde som han sade, men 30-åringen misstänks ha stoppat överföringen innan den gick över. Mannen förnekar brott men har erkänt andra, bland annat för att ha lurat Björklöven på biljetter till ett värde av 2080 kronor vid ett tidigare tillfälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.