Lustig buades ut av skotska barn

Umeåsonen Mikael Lustig har visat stora framgångar i skotska Celtic. Men gör man misstag som fansen inte gillar, då får man höra det. Något som Lustig fick uppleva på en presskonferens häromdagen – då han blev utbuad av en hel skolklass.

Det var en speciell presskonferens som hölls i Skottland för några dagar sedan där frågorna ställdes av barn. Umeåsonen Mikael Lustig, som i januari skrev på ett förlängningskontrakt med fotbollslaget Celtic där han spelat sedan 2012, fick en fråga som gjorde honom lite ställd.

Frågan gällde vem av Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson som Lustig tycker är bäst. Efter lång tvekan och ett nervöst skratt svarade han.

– Självklart är båda fantastiska fotbollsspelare, men jag måste välja Zlatan Ibrahimovic, sa han enligt Expressen.

”Larsson är självklar tvåa”

Det svaret uppskattades inte av barnen som befann sig i lokalen. Henrik Larsson, som under flera år spelade i Celtic, rankas som en av de absolut främsta i klubbens historia. Därför möttes Mikael Lustig av burop efter att ha gett det svar som han gjorde.

– Jag vet, jag vet. Men vi kommer aldrig att se en spelare som Zlatan i Sverige eller Skandinavien igen, men Henrik Larsson är självklar tvåa där bakom, säger Mikael Lustig.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer