På fredagskvällen invigdes Björnvallens idrottsplats i Dorotea. Foto: Nicke Grahn

Lyckad invigning av Doroteas nya idrottsanläggning

Uppdaterad
Publicerad

För tre och ett halvt år sedan var man i startgroparna för den nya idrottsanläggningen – och i höstas spelades den första matchen. Förutom olinjerade löparbanor stod Björnvallens idrottsplats i Dorotea under fredagen klar för officiell invigning.

Liveband, underhållning och aktiviteter bjöds besökarna på under fredagskvällens invigning av idrottsplatsen i Dorotea. Förutom livemusik, basket och friidrott fanns chansen att prova på fotbollstennis och ”panna”.

– ”Panna” är en ny sport där man bland annat får poäng för att göra tunnel. Den spelas med väldigt små sarger och mål, säger Jan-Åke Persson, Dorotea IF.

Han fortsätter:

– Det blev väldigt lyckat! Och det är så kul att se när barnen och ungdomarna använder de färdiga ytorna.

”Oerhörd lättnad”

Bygget, som genomfördes med stöd av Allmänna Arvsfonden, har pågått sedan tre och ett halvt år tillbaka. Och Jan-Åke Persson känner en lättnad över att det nu står klart.

– Det har varit många sena kvällar och mycket jobb så det känns oerhört skönt.

Kvällens invigning avslutades med en derby-match mellan de två veteranlagen Dorotea och Hammerdal, där hemmalaget stod som segrare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.