Christer Rönnlund (M) och Roland Sjögren (KD) blir båda två kommunalråd i Lycksele. Foto: SVT

Lycksele delar på kommunalrådsposten

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att Moderaterna och Kristdemokraterna i Lycksele delar på kommunalrådsposten. Christer Rönnlund (M) och Roland Sjögren (KD) ska dela på ansvaret.

Vid en presskonferens vid 16-tiden på onsdagen presenterades hur Lycksele ska styras. Man har beslutat att dela på kommunalrådsposten.

Alliansen bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna har bestämt att Christer Rönnlund (M) blir kommunstyrelsens ordförande och Roland Sjögren (KD) blir kommunstyrelsens vice ordförande.

– Som en naturlig följd av ett utökat antal ansvarsområden inom kommunstyrelsen blir det ett delat ledarskap mellan kommunstyrelsens ordförande och kommunstyrelsens vice ordförande. Dessa poster kommer att växlas mellan M och KD under den kommande mandatperioden, skriver man i ett gemensamt uttalande.

Historiskt maktskifte

Det var ett historiskt maktskifte som ägde rum i Lycksele i samband med årets val. Efter 48 år av socialdemokratiskt styre tog alliansen över. Kristdemokraterna gjorde ett starkt val och blev nästan lika stora som Moderaterna. Det speglar sig nu i hur styret rent praktiskt ska delas upp.

Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Västerbotten – Efterspelet

Mer i ämnet