Foto: Räddningstjänsten

Polisen om Lyckselebranden: ”Bra ställe att vara på om man inte vill bli sedd”

Uppdaterad
Publicerad

Vad den totala kostnaden blir efter branden vid skidstadion i Lycksele är oklart, men för skidsektionen i Lycksele IF pratar man om värden fler flera hundratusentals kronor.

Det är Lycksele kommun som äger byggnaden som totalförstördes, men Lycksele IF hade bland annat material som används till skidtävlingar. Förutom två skotrar så fanns bland annat ett bensindrivet elverk, verktyg, skyltar, prispallar och nätstaket i byggnaden som totalförstördes. Ove Vestberg inom skidsektionen på Lycksele IF säger att det är svårt att uppskatta värdet, men att det rör sig om flera hundra tusen kronor.

– Det är mycket pengar för oss och det är tråkigt att personer tänder på om det nu är anlagt, men polisen tror ju det, säger Ove Vestberg.

Han berättar att mycket av det tävlingsmaterial som klubben hade i byggnaden hade de gjort själva. Om de kommer hinna skaffa allt material till nästa säsong är oklart.

– Vi måste göra nya skyltar och det blir troligtvis på ideell basis, säger han. Om det kommer att byggas upp någon ny byggnad på platsen är oklart. Ingegerd Åslund, fritidschef på Lycksele kommun, säger att kommunen ska kontakta försäkringsbolaget, men vill inte spekulera i vad som kommer hända i framtiden.

Kommer ni hinna åtgärda allting och ha öppet nästa säsong?

– Vi får hoppas att vi kan det, men jag kan inte uttala mig om hur det kommer att bli. I dessa tider kan det vara svårt att importera snökanoner, säger Ingegerd Åslund.

Hör polisen kommentera branden i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.