Lilly Bäcklund

Lyckseles kommunalråd: ”Det är inte bra”

Uppdaterad
Publicerad

Lyckseles kommunalråd ,Lilly Bäcklund (S), menar att det inte är bra att det enda bolag som upprättar en reguljär flygförbindelse med Stockholm ansökt om konkurs.

Flygtrafiken till Lycksele är en av de flygplatser i landet som har trafikplikt, vilket innebär att Trafikverket har ansvar för att flygtrafiken fungerar och sköter upphandlingen av flygtrafiken till och från orten. 

– Det är ju inte bra. Vi fick nyheten för mindre än en timme sedan, och har haft kontakt med flygplatschefen. Nu får vi invänta besked från Traikverket som jag antar har en handlingsplan för sådant här, säger Lilly Bäcklund.

Nextjet

Drabbas själv

Kommunalrådet har själv en resa ner till huvudstaden inplanerad till nästa vecka. Men hur hon ska ta sig dit vet hon i nuläget inte.

– Jag får göra som alla andra resenärer och boka på annat sätt. Jag kommer nog att vänta lite med ombokning för att se vad som nu händer, avslutar Bäcklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nextjet

Mer i ämnet