Nicke Grahn (L). Foto: SVT

Nicke Grahn (L) nominerad av Malå och Dorotea till partiledarposten

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagkvällen hade Malåliberalerna sitt årsmöte, där Nicke Grahn blev nominerad till partiledarposten. På fredag eftermiddag blev han nominerad av ännu en kommun, nämligen Örnsköldsvik.

– Vi tänkte att man måste börja tänka nytt. En företrädare för Västerbottens inland är lika bra som en kandidat från stor staden, säger Cecilia Festin Stenlund ordförande för föreningen i Malå.

Hon tycker att Nicke Grahn är en klockren social-liberal ideologiker, har framtidstro för partiets roll i samhällsutvecklingen och vill se en utveckling av svensk politik som gynnar även landsbygden.

Vad har han för erfarenhet av rikspolitik?

– Han är en glömd resurs. Han är en känt namn inom Liberalena och satt i partiets utvärderingsgrupp, säger Cecilia Festin.

”Hoppas att jag kan inspirera fler”

Grahn är mycket glad över att även Örnsköldsviks liberaler nominerat honom till partiledarposten.

– Jag är mycket hedrad och berörd och hoppas att jag kan inspirera fler. Jag har tackat ja till nomineringen, hoppas att många kandidater ställer upp och sedan får vi se vart det bär.

Grahns hjärtefrågor är miljö och landsbygd. Något som han är villig att gå långt för.

-  Vi har inget parti som på allvar för en politik för hela landet i dag. Det leder till att människor känner sig utanför och blir bittra och det är dåligt för hela landets sammanhållning. Det är viktigt att vi får fram någon som är beredd att ta en position i politiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer