Malmfältsloppet avgjordes i helgen – Umeåbo vann herrklassen

Publicerad

I lördags kördes det årliga Malmfältsloppet i Malå. Segern i herrklassen gick till Simon Öberg, boende i Umeå, men som tävlar för Kalix SK. I damklassen vann Nina Lintzén, Föreningen Studentidrotten Luleå.

Kylan ställde till det förra helgen och längdtävlingen flyttades därför fram till den här helgen. Då var förutsättningarna desto bättre. I runt 5-6 minusgrader avgjordes det 44 kilometer långa loppet.

Snabbast på det fina föret var Kalixåkaren Simon Öberg, som bor i Umeå. Han gick länge en hård kamp mot Tobias Thomson, från Umeåklubben TTGU IF.

– Vi turades om och dra där på myrarna på andra varvet, sedan drog han när vi närmade oss eljusspåret, det var som sista gången. Men när vi närmade oss backarna då testade jag göra ett lite hårdare ryck och då fick jag en liten lucka i brantbackarna och sedan försökte jag bara hålla det avståndet in mot mål, säger Simon Öberg.

Segermarginalen blev till slut 29 sekunder ner till Tobias Thomson, som slutade tvåa.

Se bilder från loppet och segerintervjuer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.